Email Marketing

Gericht op jouw doelgroep voorzien van de juiste informatie? E-mail marketing is één van de meest succesvolle marketingtools!

Wat zijn de voordelen van e-mailmarketing?

E-mail marketing is de afgelopen jaar behoorlijk populair geworden. Communicatie per e-mail is effectief en heeft veel voordelen ten opzichte van offline communicatie. De kosten liggen vele malen lager en de respons van e-mail is nauwkeurig meetbaar. 

  • Het is goedkoop. De inzet van e-mail marketing vraagt een relatief kleine investering. Je hebt geen verzendkosten, verwerking of productiekosten. Hierdoor biedt e-mailmarketing de kans meer marketingcampagnes op te zetten voor hetzelfde budget.
  • Het is een direct kanaal. E-mail campagnes zijn vaak vrij gemakkelijk op te stellen en te versturen. De responstijd van e-mail is kort waardoor opvolgacties vaak vrij snel volgen. 
  • Het is een meetbaar kanaal. De respons van e-mailcampagnes is nauwkeurig te meten. Zo kun je gemakkelijk terugzien hoeveel mensen de e-mail goed hebben ontvangen, hoeveel keer jouw e-mail is geopend, hoeveel foutmeldingen (bijvoorbeeld niet-bestaande adressen) je hebt en nog veel meer. Beschik je over geavanceerde marketingsoftware? Dan kun je met behulp van uitgebreide statistieken jouw toekomstige e-mailcampagnes optimaliseren door in te spelen op de resultaten.
  • Het is een persoonlijk kanaal. Je verhoogt heel gemakkelijk de respons van een online campagne door gebruik te maken van persoonlijke elementen. Zo blijkt in de praktijk de respons op een e-mailing met wel 50 procent toe te nemen wanneer deze gepersonaliseerd is.
  • Het is een massamedium op maat. Of je nu een kleine of een grote doelgroep wil benaderen met behulp van segmentatie en personalisatie zijn de e-mailcampagnes op maat inzetbaar richting elke doelgroep.
  • Het is een laagdrempelig kanaal. Websitebezoekers zijn vaak bereid hun e-mailadres te geven wanneer zij interesse hebben in jouw product. Dit voordeel heb je wel zelf in de hand. Houd de drempel laag door enkele naar het e-mailadres te vragen. Een inschrijfformulier waarbij de geïnteresseerde bijv ook zijn of haar telefoonnummer moet invullen schrikt al af. 


Wat andere vinden van Content Rebel

Martijn / Founder Wolbex

Dorien heeft geholpen om onze zichtbaarheid te vergroten en te verbeteren. Met een strategisch content plan i.c.m. e-mail merkering halen wij overduidelijk meer warme leads binnen wat leidt tot een stijging van onze klanten.

Maryam Aftab / Founder Beauté et vogue box

Dorien heeft een scherpe blik! Haar enthousiasme is erg ‘catchy’. Voor Beauté et vogue box heeft Dorien de website gerealiseerd en neemt zijn een aantal marketing activiteiten op zich met zichtbaar resultaat. Haar werkwijze is erg prettig, duidelijk en straightr forward: Je weet precies wat je aan haar hebt!

Beau / Elite Beauty

Mat haar eindeloze energie, creativiteit en salesgerichte aanpak wist Dorien al snel de vinger op de zere plek te leggen. Binnen no-time was ons merk geïntroduceerd binnen onze doelgroep en hebben wij vandaag de dag meer exposure, veel meer traffic, prachtige content en een geslaagde e-mail marketing strategie!